Så hav vi været i kontakt med systemet herude. Ane har haft problemer med ryggen og efter en uge hvor det faktisk blev værre måtte vi så gøre noget. Hun kunne næste ikke komme ud af sengen om morgen, så noget skulle der gøres.
Men hvor ringer men hen, herude har man ikke en fast læge som vi kender i Danmark. Man skal selv finde en og det gør man jo ikke før man har brug for det. Så når det så skal ske på en søndag bliver det ikke lettere at finde ud af.
Heldigvis har vi nogle venner som ved noget om det og de hjalp med gode råd, men man bliver alligevel lidt presset i situationen.
Men da jeg er på et temporæer visa er vi ikke med i det offentlige system og skal selv betale for læge besøgene. Dog kan vi få nogle af pengene tilbage fra vores private sygeforsikring, men det er kun op til det som Medicare, som sygeforsikringen hedder herude, dækker og det er meget mindre end det som lægerne tager for behandlingerne.
Man kommer meget hurtigt til at tænke i penge når man skal vælge læge og behandling, når man skal betale imellem 4-500,- kr pr. besøg. Man tænker straks på om lægen nu også er pengen værd, som fx. en af de gange Ane var til physio, hvor hun kun snakkede med lægen som viste nogle øvelser. Det var så de 400 kr.
Så det gælder om at vinde de læger, og special læger hvor men får "value for money". En af søndagene hvor hun havde det værst ringede vi efter en vagt læge og det kostede 700,- kr og det eneset han gjorde var at kigge lidt, spørge om de samme ting som vi har hørt før og så give en blokade.
Den som er dækket af offentlig sygeforsikring her, får dækket deres udgifter efter en standard regerings sat pris og alt det som ligger over det skal de selv dække. Mange læger tager meget mere end hvad der dækkes for. Medicare dækker med ca. 200, kr for et normalt læge besøg som ofte koster mellem de 4-500 kr. Man betaler til Medicare vis sin skat, som er en på 1,5 pct af sin brutto løn.
Skal man på hospitalet er her offentlige hospitaler, men vi er dækket for alt hospitals behandling via vores private sygeforsikring. Skal man transporteres med Ambulance, og det er også i tilfælde af ulykker, skal man have et Ambulance abb, (svarende lidt til Falck i DK) . Køre man galt i trafikken og bliver transporteret med helikopter ind til Albert(hoved hospitalet) kan regning nemt løbe op i 50.000, hvis ikke man har sit Ambulance abb. i orden. Sådan et abb. koster 600,- om året for hele familien og så kan man også blive transporteret fem og tilbage mellem læge, hospital og sit hjem. Så sådan et abb, har vi så for at være sikker.