December 28, 2008

28. Dec. – Strahan

Efter en lidt rolig formiddag og let frokost kørte vi op til Henty Dunes, som er en stor sand mile der bevæger sig på samme måde som Råbjerg mild i nord Jylland. Den er dog 10 gange så stor og det højeste punkt er 45 m over havet.

Christoffer sand snow boardet ned af skrænterne og ellers legede vi der et par timer, bl.a ved at springe ud over skrænterne og se hvem der kunne komme længst. Herefter kørte vi ud til vandet via nogle 4WD track for lige at prøve vores leje bil af. Det gik rigtig fint og jeg skal love for at den kan trække os igennem lidt af hvert.

Området berstår af små orvelevende byer fra mine tiden og igår kørte vi igennem Queenstown som stadig funger som kobber mine by. Kobber minen har ryddet alt vegation i området og når man kommer over bjerg passet og kigger ned på byen ser det nærmest ud som om vi er havnet på mars.


Her er rigtig mange wallabies, pademelons og andre små dyr i naturen og vi så rigtig mange roadkills på vejen herop i går. Det sker ofte om natten og i daggry da dyrene er natte dyr og ofte sidder i vejkanten hvor man ikke rigtig kan se dem før de springer ud foran bilen.


I morgen går turen vidre til Cradle MountainSkriver igen her fra