September 19, 2007

Skole samtale

Så var vi til Parents/Teacher interview på Christoffers skole. Det foregår lidt anderledes end i danmark. Her skulle Chrsitoffer sørge for at vi var booket ind hos hver af hans lærer og vi havde 5 min med hver. De sad alle samen i den store gym. hal ved hver sit ille bord. I kan nok regne ud hvor meget støj og hvor lidt privat snak det var.

Nå men det gik faktisk rigtig godt, han er gået frem i alle fagene siden starten. Engelsk og Tysk går det rigtig godt med og matematik læren var også meget tilfreds.
Der var dog den sædvanlige hage ved han, nemlig at han er et rodehoved....Hvor mon han har det fra :-)
Matematik læren syntes ikke rigtig om hans mangel på orden i hans opgave hæfte og hvis det ikke bliver bedre, vil han begynde at rive siderne ud af hæftet og så er det om igen.

Ja her snakker man ikke kun, man handler også. De har mange test i alle fagene, for at lærene kan følge deres udvikling og man går meget op i hvor mange pct. man får i dem.(Den går hvis ikke i lille DK..)

Så for os var det den samme historie vi altid har hørt, dygtig, "nice boy", godt integreret i klassen, men et rodehoved.
Så selvom man flytter land, sprog og skole, ændre man ikke på hvordan man er, sådan er det bare. Så der er noget at arbejde med.

Camilla havde afleveret sit projekt i mandags og fik svar og point for det i dag. Deres projekt har været undervejs den sidste måned som hjemmearbejde og har handlet om havet. Der var ca. 25 forskelige opgaver at vælge imellem, som hver var nogle point værd. Man skulle så vælge opgaver, som til sammen gav 25 point.
Opgaverne kunne eks. være svar på 5 spørgsmål om et af havets dyr, en 7 dages dagbog skrevet som om man var et havdyr, ogsv.

Læren ville så vuderer resultatet udfra 5 kriterie, som kunne give op til 50 point og jeg havde lovet Camilla at hun ville få 1 dollar for hver point hun fik. Så hau har virkelig arbejdet hårdt og meget selvstændig med projektet. Vi tror hun var nervøs for det i starten indtil hun kom i gang, men efterhånden som det skred frem blev hun mere selvsikker.

Vi fortalte hende at uanset hvad alle andre i klassen havde lavet, så syntes vi at det hun havde præsteret var meget flot, hendes engelsk taget i betragtning.
Det syntes læren heldigvis også og hun fik 48 point ud af de 50. Så det var en noget stolt datter jeg havde til aften bordet.

Der er lidt nye billeder på billede siden og jeg har oprettet et link http://pictures.kaimer.id.au/