October 02, 2007

Phillip Island



Så var vi en tur på Phillip Island lige undefor Melbourne. Vi havde lejet en lejlighed dernede fra fredag til søndag i sidste weekend. Planen var bl.a. at sejle ud til en af verdens største Sæl kolonier lige uden for øen og så se pingviner. Hvis i kigger på billederne på pictures.kaimer.id.au kan i se på et af billederne, hvis i kigger godt efter at der er mange sæler.
Der er også en del "Great White" hajer, da der jo er masser af føde for dem. Dem så vi godt nok ikke nogle af. Vi sejlede dog ikke på grund af både prisen og vejeret. Det blæste end del og de ville have 300 dollar for hele familien(1500,-kr) og det syntes vi var lige dyrt nok.
Vi besøgte en gamel Australsk "fram" fra det 18 århudred og var på stranden og se nogle meget store bølger og fantastiske klipper. Strædet syd for Phillip Island, som er nord for Tasmanien er et af de stæder i verden hvor flest skibe er gået under igennem historien.

Lørdag afte var vi nede på en af strandende hvor de har en meet stor pingvin koloni. Det er verdens mindste pingvin, ca. 30 cm høj. De svømmer på havet og fisker hele dagen og om aften går de i land for at overnatte. De kommer op på stranden i grupper på en 4-10 stykker og kommer først når mørket falder på. Der var lavandet i lørdags så de kom noget sent og grunden er at når de skal op over stranden er de meget sårbare og kan let blive til føde for rovfugle.

Derfra hvor puplikum sidder er vi i god afstand fra dem for at de ikke skal live alt for forstyrret. Det er også helt forbudt at tage nogen form for billeder så vi har desværre ikke nogle. Oppe på land er der lavet et gangsystem i 1 m højde så vi på vejne tilbage fra stranden kunne se de finde hjem. Det var lidt sjovt.

Ellers en barsk oplevelse men meget stærk vind i en barsk nartur. Se billederne

Arbejde:
Så sluttede min opgave hos DTF for denne gang. Sidste dag var idag men det lød nu som om de gerne ville have jeg kom igen og hjal med yderliger raportering og når de engang begynder på deres DW projekt. Ellers skal jeg tilbage til Goldman Sachs og arbejde videre på Integrations opgaven og der kommer vist en opgave i Sydney hvor jeg skal starte et DW projekt og stå for modelering, Business Requirement og styringen af ETL delen. Lidt noget andet end det jeg har prøvet før men her tror de jeg er den store DW, Metode og Modellering's guru. Spændende bliver det.
Nå men først GS og så noget Bo Uiverse kursus og så må vi se hvad der sker.
Cykling:
Det går fremad med formen og jeg er begyndt at hænge på gruppen hele vejen retur fra Mordiallic til St. Kilda(ca. 25 km), hvor der bliver kørt rigtig ræs. Jeg snakker med en del i gruppen og har efterhånden fundet ud af at der er "Veteran" køb hernede for alle over 35. Men det er ikke som i DK, hernede er an inddelt efter styrke og ikke i aldersgrupper. Jeg skal formodentlig køre i B eller C klassen(veteran) eller C/D hvis jeg tager normal licens.
Men først skal formen op igen inden det bliver til noget.
Jeg skal køre "Round the Bay in a Day" her om 2 ½ uge så det skal nok bive hårdt.
Vejret er skønt det regner aldrig ret meget, hvis det overhovedet regner så cyklen er ikke blevet vasket endnu slevom jeg har kørt på den siden midten af August.
Der kommer en kasse fra Børge Madsen til mig med dele og det er billigere end at købet det hernede, lidt underligt men sådan er det.
Det mest underlige er at vi nu har oktober og at jeg burde gå i vintermode. Mit hovede syntes også det er vinter men alle taler om forår og det er lige på trapperen. Idag hade vi 26 grader, ja så det må da være lige om hjørnet ;-)
Skole og Fritid
Her sker ikke så meget da Camilla og Christffer er i gang med den ande ugs forårs ferie. De starter i skole igen på mandag og skal igang med sidste termin inden jul. Christoffer starter på Inine Hockey på mandag og det glæder han sig til, samtidig med at han er startet træningen op til Englands turen.
Camilla rider stadig er og nu på privat undervisning for det syntes hun var sjovere. Her kan hun selv bestemme havd hun vil træne og det passer hende vist nok fint. Netball ligger stille indtil næste uge.
Ane overvejer at ville igang med noget arbejde eller i det mindste noget frivilligt arbejde på skolen. Det bedste er vel at hun kan finde ud af hvad hun vil stille og roligt da vi ikke er afhængig af pengene. Så må v jo se hvad hun finder på.
Ellers går livet jo sin gang og vi finder også ind i en rytme her som vi havde i Danmark. Vi oplerver selvfølgelig en masse ting i daglig dagen som er anderledes end i Danmerk og det er jo også en del af oplevelsen og udfordringen. Mange ting har ændret sig og det er vel godt nok, man finde ud af hvilke ting der betyder noget for en, noget man aldrig tænkte over derhjemme, for der var det jo bare sådan. Her er det anderledes og det giver en mulighed for at tænke over hvilket liv man ønsker og hvad der betyder noget for en. Vi taler også om det jævnligt noget vi ikke brugte så meget tid på derhjemme, men noget man nok burde.
Skriver igen om et par uger.
Claus