April 12, 2009

New Zealand 2009 - Anden del


Så blev planerne igen ændret da vores tur til Milford Sound blev aflyst på grund af for dårligt vejr til at lande i Milford Sound. Her i Queenstoiwn er vejret fantastisk og vi diskuterede hvad vi så ville gøre. Vi blev ret hurtig enige om at ændre vores Jetboad tur på Wakatipu søen og Kawarau floden til kl. 11 og så tage på en 4 timers firhjuls trækker tur ind i området nord for Queenstown for at se på nogle af de steder hvor der er optaget sener til Ringenes Herre.

Jet bådene er opfundet i New Zealand og har ikke nogen skrue nede i vandet men suger vand ind igennem en jet motor. Det betyder at den kan sejle på 10 cm vand så længe den er i fart. Turen er på en time og vi skal nå at sejle 44 km på den tid inc. pauser.
Vi sidder forrest i båden og jeg skal ellers love for at den får fuld gas ud over vandet med en max hastighed på 85 km i timen.
Båden kan vende 360 grader rundt i næsten fudl fart og det får vi prøvet en del gange også oppe i floden.

Selvom det går stærkt når vi at nyde naturen oppe i floden og efterårs farverne, sammen med bejrgene, er helt utrolige. Landskabet er eventyrligt og jeg kan godt forstå at New Zealand er meget poprulær som udendørs sener til store eventyr film.

Kawarau floden var for 100 år siden et stort guldgraver område. Idag er der dog ikke mere guld at hente. Man byggede en bro hvor man kunne sænke lemme ned i vandet og stoppe for tilførslen til floden også regnede man med at guldet var lige til at samle op på flod bunden. Man havbde dog ikke gjort sit hjemmearbejde godt nok for længer opp af floden havde en af forgreningerne har en vandstand der var 1-2 meter højre end ved broen. Det betød at vandet fra den kom lige imod den nu kunstige dæmning og inden man vik set sig om var floden fyldt med vand igen. Man havde regnet med at finde op imor 7 tons guld mand man fandt kun 1.5 kg.
Broen står der endnu til evig minde om guldgraver epedimien og bliver kun brugt til trafik idag.

Wakatipu søen er som mange af søerne i dette område en gletvher sø, skabt for tusinder af år siden lige efter sidste istid. Overflade på søen ligger 1000m over havoverfladen men men bunden ca. 300 meter under, da den er 1300m dyb. Der er masser af fisk som regnbueørreder, ål og laks. Området er specielt kendt for laksen og de fleste resturanter servere laks fra søen.

Efter Jetbåd turen og frokost går det nordpå i en Jeep, imod Glenorchy for at følge i Ringenes Herre’s fodspor.
Vi for set Isengard, stedet hvor senen med Ulifanter blev optaget,Misty Maoutain,’ bjergene ”Remarkebles” som er blevet brugt til en del sener som baggrund. Vi fik kaffe i Paradise, skoven som bl.a blev brugt sidst i første del hvor Boromir dør. For Camilla og mig (Claus) var det mere en fed tur i en jeep for at se noget fantastisk natur men for Ane og Christoffer som begger er begejstret for Rinngenes Herre var det vist nok rigtig fedt.

I morgen går turen til Fox Glaicier på vestkysten, på vejen skal vist kigge på lidt flere af Ringenes Herre optagelsessteder, specielt i Wanaka hvor vi køre lige igennem. Det tager ca. 6-7 timer at køre derop så det er nok godt med lidt pauser undervejs.

/Kaimer