April 17, 2009

New Zealand 2009 - part 4

Der var meningen at vi skulle have været på hval tur på vores anden dag i Christchurch men droppede det da ingen havde lyst til 2.5 time i bil for at køre op til Kikura hvorfra turen foregik. Så vores hvalsafari må vente til vi skal til Sydney til sommer hvor de også har en del hvaler der er på vej sydpå.
I stedet besøgte vi den lokale wildlife park for at se på nogle New Zelandske dyr.

Næsten alle dyr der findes på New Zealand findes ingen andre steder i verden. Men mange af dem er ud døet på grund af alle de dyr som immigranterne har taget med sig lige siden de første immigranter kom omkring 1820.
Det største problem er den possum som er kommet fra Australien. Den er formodentlig kommet med immigranter omkring 1860, men har i dag formeret sig til et anslået antal på 70 mio. Den er totalt ødelæggende for New Zealands natur og man gør en masse for at holde bestanden nede.
Det paradoksale er at possum’s er ved at uddø i Australien på grund af katte og ræve som immigranterne har indført her.

Det vel nok mest kendte dyr er Kiwi’en som er New Zealands national fugl. Den er desværre også ved at uddø, mest på grund af de mange possums men også på grund af at immigranterne jagede dem langt op i de 20. Århundrede.

Vores sidste dag på denne ferie blev brugt til at pakke og køre ud til en skov lige nord for Christchurch hvor der er lavet en slags “Tarzan” park. Parken har 6 forskellige baner med hver sin sværhedsgrad. Hver bane består af en række forskellige forhindringer som man skal over og de bliver sværer og sværer for hver bane. Man kommer også højere og højere op i træerne så det er ikke for folk med højde skræk. En fed udfordring og jeg kan røbe at det kun var Christoffer der gennemførte bane 6.

Næste gang vi skal på ferie går turen til Fiji men hvis situationen forværres på Fiji bliver vi nok nødt til at ændre destination. Vi ville nødig ende i en situation hvor de udbryder borgerkrig mens vi er der. Det kunne blive Hamilton Island men nu må vi se hvad der sker og vi følger nøje med i hvad der sker på Fiji

/Kaimer