January 10, 2009

4. Jan. - Tasman Island

Så kom den sidste dag på ferien for denne omgang. Vi pakkede og kørte til Port Arthur hvor vi havde booket ensejltur rundt om Tasman Island. Tasman Island har Australiens sydligste og højeste fyr og ligger noget øde med kun vand imellem den og Antaktis.

Det viste sig at båden som vi skulle sejel med ikke bare var en båd men faksitk en ombygget militær angrebs båd, for man havde fjernet kanonerne og sat nogle sæder i istedet.

Den foreste halvdel af båden krævede at man havde sikkerheds seler på da der kunne være risiko for at blive smidt overbord. Den kunne sjele med en hastighed af 100-110 km/t, hvilket jeg nu ikke tror vi nåede op på. Vi satte os sådan lige lidt længere fremme end midten af båden og jeg er da glad for at vi ikke tog de foreste sæder.

Inden vi startede fik vi alle mulighed for at spise nogle kvalme nedsættende piller. Så er stilen sådan lagt.

Jeg skal love for at vi fik sejltur for elle pengene og jeg er sikker på at Camilla og Christoffer syntes det var sjovt. Selv på en dag hvor vandet efter sigende var roligt hvde vi da en del store bølger.

Vi sjelede ned langs kysten og så nogle af de fantastiske klippe formationer som den del af Tasmanien og som ligge lige ud for Hobart. Vi nåede ned til Tasman Island og da øen kun har klipper ud til kysten, som er 50-70 meter høje, er det ret svært at gå i land.

Man har bygget en kran til at lyfte mad, personer og diverse op på en platform hvor en kabel bane trækker en kurv op på ø platoet. Her er der 3 dejlige ubeboet huse, hvor fyrpasserne engang boede. Øen har dog været ubeboet i de sidste 10 år.

De eneste beboer som der er tilbage er sælerne og dm er der en del af. Man har ofte også spottet den store hvide hej(The Great White) og Tigere Hajer i området da det jo er som et spise kammer for dem. Australien har vel den største bestand af den store hvide haj.

Da vi passer syd om øen er der kun vand mellem os og Antaktis og det er lidt mærkelig at kigger ud i horisonten og vide at der kun er ca 2500 km til sydpolen.

Det er ligesom afslutningen på ferien og mandag var det tilbage til arbejdet. Børnene har dog ferie en 4 ugers tid endnu før de starter i skole.