January 31, 2009

Nyt Hus & Varmeste uge i 100 år

Nyt hus og område
Ja så er vi flyttet igen og denne gang til Rowville som ligger i udkanten af Melbourne. Det vil give mig noget mere transport tid til atbejde men til gængæld skal Christoffer ikke bruge 2 timer på trasnport til og fra skole hver dag.Vores nye hus er lidt mindre end det sidste vi havde men som sådan stort nok til os.
Tilgængæld er der pool og et fintess center lige udenfor døren som hører med til området. Det var lige noget Camilla kunne bruge så hun var nem at ovetale da hun jo så også skal skifte skole. Jeg skal nok ligge nogle billeder ud på billede siden så i kan se hvordan her ser ud. (Når vi er kommet helt på plads)

Hedebølge
I denne uger har Melbourne oiplevet den varmeste periode i 100 år. Vi har haft over 40 grader 4 dage i træk og og den dag vi flyttede var der kun 37. Thorsdag og Fredag var den helt oppe på 44 grader midt på dagen.

Nat temperaturen har været “nede” på lige under 30 grade de fleste nætter men i onsdags kom den kun ned på 31. Det er den varmeste nat registreret siden 1914.
I onsdags forsøgte vi at sove i vores vores soveværelse og børnene i deres værelser oppe på første sal men kl. 02 gav jeg op. Det var simpelthen for varmt og vi har så levet nede i spise og opholds stuen lige siden. Her har vi aircondition som kan holde temperaturen på 26 grader om dagne og 22-23 om natten.

Trafikken har været total kaos i hede bølgen, togene køre ikke og hvis de endelige kører så stopper de nogle gange midt på jernbane overgangene så trafikken går helt i stå. Torsdag morgen brugte jeg 1 time 45 min på at komme ind til byen. Mange steder er der strømafbrudelser, simpelthen på grund af overbelastning af systemet.
Alle der har aircondition bruger den så der er tryk på strømmen. Heldigvis har vi indtil nu været sluppet for det.

Det ser ud til at der er en ”Cool” ændring på vej så idag kommer den kun op på 37 og imorgen skullde det blive 35. I næste uge står den på ca. 30 hver dag og en nattemp. På ca. 20 grader så måske vi skal tilbage til sove afdelingen.

Vi er heller ikke kommet på plads oppe på første sal da der har været mindst 50 grader i dagtimerne og det er altså ikke let at arbejde i og vi har det meste af tiden kun opholdt os indendørs da man ikke kan hold eud at være i solen.
Den brænder rigitg hårdt og med 44 grader kan man ikke opholde sig i den i mere end 10-15 min ad gangen.

Christoffers fodbold træning har været aflyst på grund af varmen og i Australian Open i Tennis har de haft problemer med at afvikle kampene fordi det har været for varmt.
På mandag starter de i skole igen og så er det tilbage til dagligdagen igen og det ser ud til at hede bølgen er ovre for denne gang.