March 30, 2008

Fredag 28.03 - Hateleys Crocodile show

Turen I dag gik til Hateleys Crocodile park imellem Cairns og Port Douglas. Der var fodring af krokodiller kl. 11 så vi skulle ikke så tidligt op og det var børnene glade for. Hateleys park eller farm som de selv kalder den opdrætter krokodiller til produktion af skind, bøffer og tænder og alt hvad der nu kan sælges fra krokodillen. Derudover har de også lavet nogle områder med krokodiller indrettet som en Zoo.
Vi så at de håndfodrede saltvands krokodillerne og vi fik fortalt en del om dem. Inde i dette område vidste de ikke helt hvor mange der var, måske en 30-40 stykker og heriblandt kun 4 hanner. De ene han, som er den største i denne del af parken, var vel på godt 4 meter. Den blev også håndfodret.

De har også et sump område med masser af krokodiller, den største på godt 5 m ( og den er stor). Man kan så komme med ud på en sejltur rundt i området hvor de så fodre krokodillerne fra båden. Jeg var lidt utilfreds med at der var plastik i vinduespartierne i båden så jeg ikke kunne tage nogle ordentlige billeder. Men under fodringen forstod jeg bedre hvorfor de var der, krokodillerne kan springe 1-1.5 meter over vandoverfladen så vil det være lidt dumt at have en arm hængende ud af vinduet, ik!

Undervejs kunne vi høre dem ramme bunden af båden og det er lidt skræmmende at sidde i en båd midt på en sø, som er fyldt med sultne og aggressive krokodiller. Tænk om båden gik i stå, eller om der gik hul i den, eller hva’ der nu kunne ske...(Det sker selvfølgelig ik’, vel..). Men alene tanken er skræmmende.
Christoffer har taget en del video so han vil ligge ud på nettet så snart han har redigeret det.

Senere på dagen så vi et show hvor dyrepasseren gik ind til en han, saltvands krokodille og fodrede den og fik den til at lave deres døds rulle, som de kalder det. En døds rulle fra er krokodille er når den har fanget sit bytte, eller blot har fat i det. Så skal den af med alt det som den ikke kan sluge og derfor ruller den rundt eller ryster med hovedet så alt det der hænger udenfor munden falder af, så den kan sluge resten.
Dyrepasseren så ud til at have prøvet det før, men der var alligevel vagter og det så ud som om han ingen chancer tog. Krokodillen i showet ved formodentlig godt at han har mad med til den og det er meget lettere at spise det end angribe ham og forsøge at spise ham. Dettil skal den bruge alt for mange kræfter og krokodiller tager altid den letteste løsning. I naturen ville den også vælge at angribe en kylling fremfor en ko. De behøver ikke at spise ret meget, hvor utroligt den en lyder, så spiser de en gang om ugen og måske det som svarer til to kyllinger Utroligt at et dyt på 5 meter og 900 kg ikke behøver at spise mere.

De kan blive op til 90-100 år og vokser formodentlig i hele dens levetid. Der er dog stadig en masse man ikke ved om krokodiller, selvom de har været her i 100 mio. år, de var her faktisk før Dinosauerne. En ting er dog sikkert og det er at de er ved at uddø i det meste af verden, bortset fra Australien. Det største problem i resten af verden er interaktivitet med mennesker, hvoriod det ikke er det største problem her i landet, da landet er så stort og ubeboet som det er. Her har de en god chance for at overleve menneskerne, som de siger.

Der var også Koalaer i parken men dem har vi ligesom set og de er faktisk ganske kedelige at kigge på. De er nogle små søde ”bamser” som dog ikke foretager sig noget som helts bortset fra at sidde stille og spise og sove. Måske der en der drejer sit hoved og kigger i ens retning, men så skal man også være rigtig heldig. Australien tjener 5 mia. om året på Koalaen, utroligt når det nu er sådan et kedeligt dyr. De har nu engang en masse anderledes dyr herude, som man ikke har magen til eller bare noget der ligner i resten af verden.

Der var også lige et slange show at gå hjem på, hvor de bl.a fortalte om hvordan man skulle forholde sig hvis man bliver bidt af en slange. Australien har de 11 farligste (Giftige) slanger i verden og 10 af dem findes i Queensland som vi er i lige nu. Det er dog yderst sjældent at nogen dør af slangebid, der er vist nok kun et' kendt tilfælde i løbet af de sidste ti år.
Nå men hjem i poolen om eftermiddagen for at blive kølet af indem vi tog ud at spise. I morgen skal Christoffer og jeg igen på revet igen, denne gang på en rigtig sejlbåde, så der går nok totalt ”Nordkaperen” i den. Jeg har booket et prøve dyk til os begge og det ser vi lidt frem til, så nu må vi håbe på at hajerne er der, så vi lige kan få den oplevelse med.