March 27, 2008

Mandag 24.03 - Great Berrier Reef


I dag var vi med Quicksilver, en af mange tour operatører I området, ud til Agincourt reef på det yderste reef. Great Berrier Reef består af det indre og det ydre rev og det er på de ydre rev at der er mest liv og rev at se på. Revet befinder sig lige underoverfladen hvor det har de bedste vækst betingelser Det har brug for masser af sollys, varmt vand og en bestemt indhold af slat i vandet. Sjovt nok stopper revet nogle få hundred meter fra hvor vi var og her falder bunden brat med 2000 m. Det er herude at hajerne befinder sig. men inde på revet kan man opleve, de ikke farlige ”reef sharks” som er nogle små 1.5 – 2 m lange hajer. Udenfor revet er det de farlige Tiger og Bulls sharks som man nok ikke vil svømme med eller for den sags skyld den store hvide haj.
Turen derud med båden, en katamaran med plads til 300 persner, tog ca. 1,5 time og vi havde ca. 3 timer i vandet. Operatørene har lavet en stor flydende platform, i flere etager og med omklædning, brusere og restaurant, som båden ligger til. Her kan man så snorkel fra, dykke eller få et prøve dyk hvis man ikke har dykker certifikat. De har også lavet en undervands gang hvor den som ikke vil i vandet kan stå og kigge på det flotte seneri.
Det må vel være den mest ultimativ svømme oplevelse jeg nogensinde har haft, sikken en verden der er lige under overfladen. Vi var alle 4 udstyret med snorkling udstyr, som briller, snorkel og svømmefødder. Derudover havde vi også en tynd dragt på for at beskytte os imod eventuel stik, eller jellyfish (Stingers - brandmænd) som er ganske farlige. De befinder sig i det nordlige Australien om sommeren og er dødbringende for børn og ældre, men også voksne kan blive alvorligt angrebet. De bude være væk på nuværende tidspunkt, men man tager ingen chancer og da man skal betale ekstra for leje af dragten er der endnu en forretning for tur operatøren J. Vi havde lejet et undervands kamera så vi kunne tage nogle billeder og de er vel blevet ganske udemærket, taget vejrforholdene i betragtning.
Vandet var varmt, ca 28 grader og selvom vi ikke havde de bedste vejrforhold, var det en meget stor oplevelse. Der var lidt for meget vind og ikke så meget sol og når der er overskyet er farverne på revet ikke så tydelige, men som billederne viser, vel stadig ekstrem flotte.
Nogle steder er revet så tæt på overfladen at man næste ikke kan undgå at røre ved det når man svømmer hen over det.
Vi var alle helt overstadige så vi har booket en ny tur ud til nogle små øer på det indre drev, hvor der er en koloni af havskilpadder. Dem ser vi alle frem til at skulle svømme med.