December 25, 2007

Otways National Park

I dag var vi en tur ude at vandre i Otways National Rainforest en af Australiens største regnskove. Her kommer 2 meter vand om året og det er det sted der regner mest her i Australien. Vi gik ca 6 km i skoven ned til et af områdets vandfald, ”Little Aire Falls” og både det og skoven var en kæmpe oplevelse. Her har bregnerne gode vækst betingelser (se billederne) og kun fordi der var lavet en sti derned var det muligt at komme frem. Vi brugte små 3 timer på turen og der var faktisk kun os i skoven, ud over alle dyrene som vi dog kun kunne høre og ikke se. Det lave antal mennesker i dag skyltes nok at det jo er den største dag i julen hernede og at vi tog den lange vandretur.

Efter den vandretur kørte vi, lidt trætte i benene tør jeg godt indrømme, hjem og fik en velfortjent julefrokost. Vi havde været hos den danske bager i sidste i weekenden og købt rugbrød, ost, rullepølse og leverpostej så det lignede da en dansk julefrokost. Sild og snaps var der ikke noget af men det er heller ikke noget som Ane og jeg specielt savner i en forbindelse.
Efter frokosten kørte vi ned til en anden del af regnskoven, Melba Gully og fik endnu en rigtig god oplevelse. Her står en træ som er 27 meter i omkreds (ca. 9m i diameter) og denne del af skoven er endnu tættere end den vi var i tidligere på dagen. Stedet er kendt for sine små selvlysende orme som vi skal ned og se lidt nærmere på en aften i løbet af ugen.

Hjemme igen var vi rundt og fodre nogle af dyrene og jeg må sige at jeg har sgu’ aldrig prøvet at fodre flagremus før. Men Christoffer og jeg gav dem noget frugt og de er helt vilde med det også papegøjerne og alle se små wallabies og Camillas bedste venner, Wombats’ene fik lidt med.