December 09, 2007

Det Jul det Cool


UK tour overstået
Så fik vi Christoffer hjem fra England dog uden kontrakt denne gang. Men han har vist lært meget om hvad det kræver hvis man skal nå langt. Han har også fundet nogle områder hvor han skal hjem og gøre sit hjemmearbejde bedre, så det har vist været en rigtig god tur alt i alt. Hos Glasgow Rangers ville de gerne se en 6-7 af målmændede igen men der er noget svært for personer udenfor Europa så Christoffer er sat op til at skulle være endnu bedre næste år hvis han får budet igen så det er ham der får et tilbud i Liverpool eller hos Rangers.
Der må bare arbejdes i den kommende sæson og så må han jo se hvor langt det bringer.

Jul
Så er det jo også jul om 14 dage og for jer i DK er det nok ikke nogen overraskelse Men her er det altså svært at komme i julstemning, både pga. at det er sommer og 25-30 grader, men også fordi vores hovder ikke kan finde ud af det. Som jeg før har skrevet er det svært at forklare hvordan det føles, det er bare anderledes og som vi plejer at sige når noget er anderledes, "det er en del af oplevelsen".
Men for at komme i julestemning har vi inviteret Kasper, Yasmin og Mike og Vibeke til "afternoon coffee" næste søndag og i den forbindelse forsøgt at bage danske julesmåkager. samen med børnene som vi normalt gør hvert år. Det lyder jo let nok men man kan bare ikke få de samme ingredienser som man kan i Danmark. Blot for at nævne nogle enkelte, så er Potaske ikke lovligt her, Marcipan, Nougat og bage margarine kan man ikke få. Så det har været noget af en opgave for Ane og finde det vi nu kan få og så forsøge at lave dejen.
Vi fik nu alligevel bagt, klejner, brunkager, pebernødder og fedtebrød og så laver vi selv noget Marcipan til næste weekend så vi kan få julegodter. (Se billederne på billed siden)

Arbejde
Jeg var til kick-off møde med Disprax(kunden) i onsdags og det tegner sig godt. Vi skal levere en BI løsning bygget på MS SQL som DW database, DI som ETL værktøj og BO's entreprise som frontend, til en af deres kunder - Gunnersons. I fase 1 handler det om Salgs data men efterfølgende er defineret flere faser, hvor vi skal kigge på marketing, indkøb/lager og finans data. Derudover har Disprax, som er ERP leverandør til træindustrien fra producent helt ud til POS enden, mange andre kunder som kunne bruge rapporterings løsninger. Så der tegner sig en mulighed for et langt samarbejde med Disprax om B løsninger til deres kunder, hvis vi altså gør det godt.
Det er meningen at jeg skal styre vores arbejde der og skal selv stå for alle de indledende manøvre og back end delen. Jeg kunne så forstille at jeg bringer nogle af mine yngre kollegaer ind og laver front end delen, mens jeg så starter på fase 2. Men nu må vi se hvordan det går, kunderne hernede har ry for ikke at være særlige loyale og der tales ofte mere end der handles.
Men for mig er det en rigtig fed udfordrende opgave hvor jeg får brug for noget af den lærdom jeg har og få noget praktisk erfaring.
Jeg havde en samtale med vores tekniske direktør her fredags, og han kommer til Melbourne igen i næste uge for at snakke om mine fremtids muligheder i firmaet. De vil vist bruge mig i en mere ledende rolle men jeg ved ikke om det er noget der trækker. Hvis det er i en teknisk rolle hvor jeg kan være den der løfter mine yngre kollegaer så er det måske en mulighed. Men igen nu må jeg som hvor meget snak og realitet der er i det.
Det kan være de har lugtet kunden, da jeg har en dialog med IBM og der er en mulighed der tegner sig. De vil bruge mig på deres Information Server produkt, hvor jeg skal være specialist i Datastage, Quality stage og Information Analyser. Det skulle jo ikke være så svært men jeg overvejer om det er noget jeg kan bruge når jeg vender hjem. Produkter som IBM overtager har det jo med at dø ud. Jeg vil heller ikke være produkt specialist uden at have erfaring i "best Practise" inden for ETL, DQ og profilering. Jeg skal have en række møder med dem så nu må vi se om det er noget.
Har også en mulighed intern i organisationen hvor man har startet en uafhængig BI afdeling op og der kunne jeg skifte til i løbet af foråret. QSP som er vores moderselskab aver finans systemer og vil lave noget BI for deres kunder og jeg har lagt billet ind på en BI konsulent rolle når der opstår en her til foråret.
Så der er flere muligheder men jeg skifter kun en gang, mest fordi det er besværligt med mit visa og også fordi jeg ikke vil skifte for meget hvis vi kun skal være her begrænset.

Skole
I næste uge er det sidste uge inden sommerferien og de skal først starte igen til 1. Feb. næste år. Så må vi jo se hvad de kan få tiden til at gå med. Vi skal dog på tur i julen og jeg har ferie i 2 uger omkring julen, vi starter først igen 7. januar, med mindre jeg an finde noget "billable" arbejde.

/Kaimer