December 28, 2007

Cape Otways National Park & Lighthouse

I dag kørte vi først ned til Cape Otways gamle fyr, som er bygget i 148 af sandsten og uden brug af bindemiddel som cement. Fyret har fungeret helt frem til 1994 og var, dengang i 1800’ tallet, første møde med land for emigranter, efter en sejltur på 15.000 km. Kysten her er kendt som Shipwreck Coast, på grund af alle de skibe, som op igennem 18 og 19 hundred tallet, sank på grund af hårdt vejr og de meget specielle kyst og strøm forhold.

På Cape Otway ligger også en National park med mange eukalyptus treer og derved også en masse Koala bjørne. Vi stoppede en del gange og gik rundt for at spotte dem og der var rigtig mange og det er lidt sjovt at se de i deres naturlige element. De er dog ikke ret aktive og det skyltes at de kun lever af bladene fra eukalyptus treerne og dem er der ikke ret meget energi i. De drikker ikke vand da væsken i bladene er nok. Så de sover, ligger stille, spiser og en gang imellem flytter de sig til et andet træ for at finde friske blade.
Der ligger en camping plads midt i parken som ofte for besøg af bjørnene. Man skal dog ikke forsøge at røre dem for det vil de ikke have og der går en historie om en amerikaner som ville løfte en op fra jorden da den stod med armene ud til siden. Den huggede sine klør i ham og bed til, så han måtte på hospitalet.

Herefter kørte vi til Apollo Bay for at få frokost og leje noget surf udstyr. Christoffer og jeg var ude og prøve og det er sgu’ lidt svært. Faktisk var bølgerne ikke store nok til mig, da boardet skal have fart på for at bære mig, (Om det udelukkende er min vægt eller forkert board skal jeg ikke kunne sige) selvom jeg ikke rigtig kom op og stå. Det lykkedes dog Christoffer nogle enkelte gange at surfe på en bølge og fik en snert af det. Det må vi prøve igen på et andet tidspunkt.
Retur til Fauna og gå den daglige fodringstur og hilse på Joe og alle de andre dyr.

Efter aftens mad’en kørte vi ned til Melba Gully, den regnskov som vi var i forleden dag, for at se Glowworms. Det er nogle små orme som i hundredvis lyser op i nattemørket og giver er rigtig flot stjerne himmel effekt. Det var lidt suspekt, en helt mørk skov og s måske kun og og dyrene. Men der var heldigvis flere biler på parkeringspladsen så vi var ikke alene.

Vi havde fået at vide af Dean (Fauna Park) at vi skulle vente til det blev helt mørkt og så slukke lommelygterne og så vente en 10 til 15 min, indtil ormene var trygge, og så ville de lyse op igen. Alle de andre der var der lyste konstant med deres lygter og rendte frem og tilbage og jeg forsøgte forgæves at få folk til at sukke. Det hjalp dog til sidst, for der var alle andre gået og vi var nu helt ALENE....Lidt skræmmende, man kan ikke se en sk... og kun høre en masse pudslen, jeg tror ikke Camilla var helt tryg. Jeg skal blankt indrømme at jeg havde ikke gået derned alene, det var det lidt for spuky til.
Vi fik set ormene lyse op og det var ganske flot, ville egentlig gerne have taget nogle billeder, men uden stativ og mulighed for at stille på det gik det ikke.

Endnu en begivenhedsrig dag i den australske natur.